Blir så trött ibland!!

Igår var vi ute och fiskade och fisket var inte precis bra eftersom de precis hade trålat.. Fick två små torskar på 3 tim.Tycker det är så dumt att de trålar flera gånger per år på samma ställe hade väl räckt med 1-2 gånger per år tycker jag.
 
Man märker väldigt tydligt om de har trålat. Man kan vara där dagen innan och då är fisket väldigt bra, åker man dit dagen efter eller några timmar efter det trålat är det stendött i ett x antal dagar och efter ett tag är det enda man får upp småfisk.                                                                 
 
Det roliga är att vi sportfiskare får inte ta upp torsken i nuläget spelar inte roll hur stor den är men de får trålarna göra. Varje gång de trålar tar de upp minst 300 st torskar och de förstör hela botten i vattnet och tar med massa annan fisk som de inte släpper tillbaka, Vilket förstör väldigt mycket.
Det är ju inte vi sportfiskare som åker men stora nät och drar sönder hela botten i havet, de är inte vi sport fiskare som fiskar upp all fisk precis...
Trålare ska trycka ut hon torskens rom i en hink och hanes sperma i samma hink så rommen befruktas och därefter släppa i det i vattnet med det är inte ens 1 av 10 som gör det.
 
Däremot är det bra att de trålar iallafall 1 gång per år, de har gjorts en undersökning att om botten aldrig trålas och förnyas kan den dö ut. Så 1 max 2 gånger per år kan jag tycka det är okej men inte 20-30 gånger per år på samma ställe...
Här är lite bilder på hur det ser ut
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo